Fredagsmys...


mmm finns det något godare än lite ny grillat kött??? varför vänta till sommaren när man kan grilla året om?

Ett av Katrins hem :)


Japp... så kan man nästan säga, för det är här hon tillbringar en stor del av sin fritid :) tillsammans med sina kompisar.........Min lilla tös har blivit stor:)

Grattis Kai!!!!!


Nu är det kallt igen...


Brrrrrrrrrrr vilken kyla det är ute igen. Och jag som trodde att våren var på väg, nu får jag dra fram termobyxor och pälsmössan igen :)
Det kändes inte så lockande att ta ladugårdsrundan idag. Men efter alldeles för dåliga ursäkter för att inte gå tog vi på oss och gick ut ändå. Visst går det bra bara man kommer iväg ut, då kan man gå hur långt som helst men innan dess känns de jobbigt särskilt när de bitter så kallt i kinderna. Men visst är det vackert ute :)

"isbjörn"


Vi var nere i stan och kollade in den berömda is skulpturen. Vilken tur de haft med vädret, den har ju hållt sig länge tack vare den kalla månaden....

Istappar....


Superhjälte???


Är detta en superhjälte från filmduken???
Nej det är ju våran Rikard i skoldräkt :) Snygg skoluniform......

Vissa dagar skulle man inte gått upp :)


Ibland önskar man nog att man låg kvar hemma i sängen och bara gottar sig.
Eller att man sitter vid poolen och solar :) och är det så att man inte gör det så bör man inte ha för bråttom för då kan de gå fel :)
Jag säger bara tur att man inte kör Taxi :) Eller som i detta läge åkte med........

Vida...

Vi var på möte idag. Vida ska ändra vägen till Tämta, den ska gå utan för vårat och dom tänker börja bygget till hösten i år.
Hur ska det bli??? Hur mycket mer trafik kommer det gå förbi här utanför vårat??? Kommer vallarna att höjas??? Ska vi få bullerplank??? Många frågor. Hur vi än gör kommer de att bygga vägen så man får väll se det possetivt vi får lite närmare till badstranden i Tämta..........

Dax för mördarbacken.....

Jaha då var det dax att inviga mördarbacken :) det var ett tag sen vi gick den sist. Men nu kände vi att vi var mogna att gå den.
Mördarbacken är det namn vi gett den vägen som går från vårat upp mot Elgarås och det känns i benen och som otränad är den som ett mindre Mount everest :)
Uppe vid Elgarås var det plogat på vägen i skogen så vi kunde gå den rundan, så man kommer ut på Tämtavägen, den rundan är ca 5 km.

Kais brorsa i Modo...


Kai får byta hockeylag att heja på nu...från Brynäs till Modo för hans bror Samuli har börjat spela där nu...

Fristad...

Var inne i fristad för att handla och lämna in böcker på bibloteket. Vi tänkte att varför inte gå en sväng i den byn:) så vi gick från citys parkering genom folkhögskolan till Asklanda och sen Bredaredsvägen in till byn igen och följde storavägen till citys parkering... vi räknade ut på nätet att rundan blev ungefär 4 km....alltså godkänd längd på rundan...
En skön promenad i Fristad :) sen hem och laga lite mat och sätta sig vid tvn och titta på Biggest looser :) vårt favoprogram på 5an:)

Ledigheten är slut :(

Då var denna ledigheten slut och det är dags att börja jobba igen. Känns inte så kul...
Idag gick vi den långa rundan, man får passa på nu när man kan gå på dagen. imorgon är det ju redan mörkt när man ska ut och gå, så då får det bli ladugårdsrundan... och så lär det vara fram till Lördag. Men man såg idag att det har börjat gå mot ljusare tider för det var inte mörkt kl 16.00 Det är ju redan mindre än ett halvår kvar till midsommar :) men först får vi väll fira några födelsedagar innan dess :) det blir ju några stycken nu snart.....

Fredagen den 8 januari.



Detta var när vi var ute och gick igår:)

vinter promenad......

Idag kom vi iväg på promenad i tid:) solen sken och de var helt underbart. Vi bestämde oss för att gå den långa rundan..... denna rundan går upp i skogen bortanför Verktygsboden och man kommer ut till Fageråsvägen som man följer tillbaka till Borgstena. Denna rundan är ca 6 km. Rebecka gick med oss på denna rundan vilket är kul :) igår var hon och Alex med oss och gick, då gick vi ladugårdsrundan. Det är roligt när våra yngre förmågor går med oss.

Snö överallt...


Vilken vinter.......


Universeum....

Som jag skrev igår så åkte vi till universeum... Vilken lyckad dag... Helt underbar.
Det visade sig att de inte blev några större utmaningar :) kai skrek inte eller sprang sin väg när vi såg spindlarna där, Jag behövde inte hålla isär någon alla va på gott humör :) och vi åt både mjölbaggslarver, syrsor och skumtomtar som frysits i flytande kväve. vi fick se mycket och prova på massa saker. En helt lyckad utflykt som vi nog alla kommer att minnas länge.........

Borde finnas fler såna här stationer...


snyggingen i rymddräkt


gammel austronaut


skalle per-austronaut


bekkalo


lillaustronauten


korken


Löftet... ännu inga problem!

Jaha... Då har de snart gått en vecka sen nyår:) en vecka med mycket traskande runt borgstena. De har verkligen varit kallt ute men svettig har man blivit ändå för vi har haft rätt bra fart när vi gått.
Än så är det rätt lätt att gå men det blir nog värre när det blir vått ute igen. Regn är inget roligt väder men men ett löfte är ett löfte.
Imorgon blir det inte den vanliga rundan. Vi ska ge oss iväg till göteborg för att göra en visit på universeum och där lär vi gå rätt mycket ändå. Det ska bli en riktigt trevlig dag med barnen. En  utmaning de har där är att äta insekter av olika slag, vi får se om någon vågar äta något kryp :) Kais utmaning blir nog de stora spindlarna de har där..... min är väll att försöka hålla alla sams :)

Vårt lilla hus...


Nyårslöfte!!!

Då har vi ett nytt år... 2010...och med de dom traditionella nyårslöftena :)
Vi ska tex gå minst ladugårdsrundan varje dag, en ca 3,5 km promenadsträcka här i Borgstena, hittills har vi klarat av de, VARJE DAG...
Anledningen till detta löfte är väll i första hand att få bättre kondition, sen om man blir av med några kg så är ju det en bonus :)
Nu återstår det att se om vi kan hålla detta löftet........

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0